Feltöltve:

Tejfölös szőlőtorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojás5 darab
Ráma15 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
fehér szőlő50 dekagramm
kék szőlő20 dekagramm
marcipánmassza20 dekagramm
tejföl2.5 dl
sütőpor1 csipetnyi
vanília ízű pudingpor1 csomag
darált mandula5 dekagramm
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A lisztet átszitáljuk, és a cukorral, a sóval, a sütőporral, 1 tojással és a darabokra vágott Ramával sima tésztát gyúrunk. Folpackba tekerjük, és hideg helyen fél óráig pihentetjük.

2. lépés

A marcipánt lereszeljük és egyenként összedolgozzuk 4 tojással, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a vaníliás pudingporral.

3. lépés

A hidegről elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán 32 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Egy gyümölcstorta formát Ramával vastagon kikenünk, és a tésztát a formába igazítjuk, hogy az oldalsó falait is befedje. Az alját villával megszurkáljuk, darált mandulával megszórjuk, és a szőlőszemeket egyenletesen elosztjuk rajta.

4. lépés

A tetejét befedjük a marcipános keverékkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, cikkekre vágjuk, és a tetejére porcukrot szitálva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem