Tejfölös pudingos szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tejföl - 2 doboz
    • porcukor - 5 evőkanál
    • zselatin kakaópor - 10 gramm
    • tortadara - 1 darab

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 18 dekagramm
    • víz - 1 dl
    • olaj - 0.5 dl
    • liszt - 15 dekagramm
    • rétesliszt - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kakaó - 2 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • citromlé - 1 pár csepp

    A krémhez

    • tej - 8 dl
    • vanília pudingpor - 2 csomag
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A pudingot a szokott módon megfőzzük, majd néha megkeverve, hűlni hagyjuk.
    2. Tészta: a tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vizet, majd az olajat és folyamatosan keverjük. A sütőporos lisztet kanállal könnyedén hozzákeverjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét verjük tovább a citromlével, majd könnyedén beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt, normál tepsibe öntöm a massza felét. A másik felébe belekeverem a kakaóport, és ráöntöm a sárga tészta tetejére, majd villával kicsit márványosra keverem.
    3. Erre jön a langyosra hűlt puding, teáskanállal rákanalazom, és 200 fokon, 5 percig, majd 180 fokon 40-45 perig sütöm, ajtónyitás nélkül.
    4. A tejfölöket a cukorral kikeverem. Kiveszek belőle 2 dl-nyit, és feloldom benne a zselatint, majd a többi krémhez keverem. A kész krémet a kihűlt süti tetejére kenem, megszórom tortadarával vagy kakaóporral, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.