Feltöltve:

Tejfölös lepény

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

egész tojás6 darab
búzadara4 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
liszt1 teáskanál
1 csipetnyi
porcukor2 evőkanál
jó minőségű tejföl5 dl

A tálaláshoz

barackpálinka0.5 dl
sárgabarackdzsem2 dl

A tésztához

Ráma150 gramm
1 csipetnyi
búzadara2 evőkanál
liszt300 gramm
tej2 dl
élesztő20 gramm
tojássárgája2 darab
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, a tojások sárgájával és egy csipetnyi sóval. Beleszitáljuk a lisztet és a tejben felfuttatott élesztővel galuska keménységű tésztává keverjük. Fakanállal kb. 10 perc alatt alaposan kiverjük a tésztát, (természetesen robotgépet is használhatunk). A tetejére lisztet szórunk és konyharuhával letakarva, egyenletesen meleg helyen fél óráig kelesztjük. Alaposan kikent és kilisztezett tepsibe tesszük, majd egy kanál segítségével egyenletesen elsimítjuk és ráhintjük a búzadarát. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal és az ízesítőkkel, majd ezt öntjük a tészta tetejére. Előmelegített sütőben, kb. 180 C-on szép pirosra sütjük. Sütés közben a két réteg megfordul, azaz a tejfölös rész kerül alulra, és piskóta a tetejére. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Tálaláskor a sárgabarackdzsemet a barackpálinkával összeforraljuk, és a kockákra vágott lepényekre locsoljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem