Feltöltve:

Tejfölös epres süti

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
étkezési keményítő5 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
sütőpor1 csapott mokkáskanál

A krémhez

zselatin2 teáskanál
tejföl5 dl
citrom leve0.5 darab
cukor7 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
eper40 dekagramm
tejszín2.5 dl

Tetejére

gyümölcskocsonyapor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét 10 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgájával tovább keverjük, majd rászitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Én sütőpapírral bélelt tortaformában sütöttem, de lehet 37x32 cm-es tepsiben is sütni. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a piskótát kihűtjük. A krémhez egy kevés tejölben elkeverjük a zselatint és a többi tejfölhöz adjuk. Hozzákeverjük a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokon összemelegítjük, hűtőben 15-20 percig dermedni hagyjuk, közben időnként megkeverjük. A megtisztított, megmosott epret öt szem kivételével feldaraboljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd óvatosan beleforgatjuk az eperdarabokat. A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is hagyunk egy keveset a piskóta tetejére, majd ráborítjuk a másik lapot. Megkenjük a maradék krémmel és felszeletelt eperdarabokkal díszítjük. Gyümölcskocsonyát teszünk a tetejére, majd két órát hűtőben pihentetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem