Feltöltve:

Tejfölös epres kocka

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor17 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
étk. keményítő5 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
sütőpor1 csapott mokkáskanál
zselatin6 lap
tejföl5 dl
citrom leve0.5 darab
eper40 dekagramm
tejszín2.5 dl
porcukor5 dekagramm
reszelt csokoládé1 tábla

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét 10 dkg cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt (kb. 37x32 cm-es) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 12 percig sütjük. A sütőből kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, majd kihűtjük. A zselatint beáztatjuk. A tejfölt a citromlével, a maradék cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük. Belevegyítjük az alacsony hőfokon feloldott zselatint és 15-20 percre hűtőbe tesszük, időnként megkevergetjük. Az eperből 5 db-ot félreteszünk, a többit feldaraboljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tejfölös krémbe vegyítjük, majd beleforgatjuk az eperdarabokat is. A piskótát keresztbe félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráborítjuk a másik lapot és 2 órára hűtőbe tesszük. A süteményt porcukorral meghintjük, habrózsákkal, félbevágott eperdarabokkal és csokireszelékkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem