Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zöldbab - 50 dekagramm
  • közepes vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 3 darab
  • sárgarépa (közepes) - 2 darab
  • fehérrépa (közepes) - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • finomliszt - 1 evőkanál
  • ecet - 1 teáskanál
  • kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 darab
  • kis csokor kapor - 1 darab
  • fodros metélt - 12 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát vágjuk apróra, a répákat karikára, a zöldbabot darabokra.
  2. Pirítsuk aranysárgára a hagymát az olajon, adjuk hozzá a babot.
  3. 1-2 perc múlva a répákat, pirítsuk további 1-2 percig.
  4. Szórjuk meg a liszttel, öntsük fel bő 1 l vízzel, kevergetve forraljuk fel, ízesítsük a Delikáttal és 7-10 percig főzzük.
  5. Adjuk hozzá a kaprot, az ecetet.
  6. A tejfölt keverjük simára egy-két evőkanál forró levessel, majd öntsük a leveshez. Röviden forraljuk össze. Gazdagítsuk külön kifőzött fodros metélttel.