Tejfölös zöldbableves egyszerűen
Tejfölös zöldbableves egyszerűen
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • Olaj - 2 evőkanál
  • zöldbab - 1 kilogramm
  • Liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • Só - 1 teáskanál
  • Pirospaprika - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A zöldbabot alaposan megtisztítjuk, a két végét levágjuk és csíkokra szeleteljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk a leveskockát.
  2. Amikor már puha a bab, akkor az olajon megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb. 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos kevergetés mellett, majd mehet bele a pirospaprika és végül a tejföl.
  3. A meleg levesléből merünk bele pár kanállal, elkeverjük, hogy ne csomósodjon be a leves és a levest kevergetve beleengedjük.
  4. Hagyjuk felforrni.
  5. teszt
  6. teszt 2