Tejfölös tökfőzelék, kapros pulykamellpörkölttel a Főételek kategóriában
A megpucolt és legyalult tököt kevés vízzel feltesszük főni. Ne lepje el.
Puhulás után fűszerezzük, majd a tejfölbe belekeverjük az étkezési keményítőt és lassan, végig kevergetve hozzáadjuk a tökhöz. Éppen hogy újra rotyogjon egyet és le is húzzuk a tűzről, nem szabad felforralni újra, mert a keményítő elveszíti a sűrítő erejét. Ha túl lágynak találnánk, újabb (de jóval kevesebb) tejfölt és keményítőt keverünk hozzá, ha túl sűrű lenne, akkor tejföllel bátran lágyíthatunk rajta.
A pörkölthöz a hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, majd ráborítjuk a csíkokra vágott húst. Fűszerezzük, lefedve, víz nélkül fehéredésig pároljuk, majd a fedőt levéve pirulásig sütjük és fűszerezzük.
A tejfölös tökfőzeléket a feltéttel tálaljuk.