Tejfölös sertéstarja farfalle tésztával
Tejfölös sertéstarja farfalle tésztával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tejföl - 2 evőkanál
  • olaj - 1 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • sertés tarja - 2 szelet
  • őrölt fekete bors - 1 teáskanál
  • farfalle tészta - 50 dekagramm
  • őrölt kömény - 1 teáskanál
  • fokhagyma granulátum - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A húst csontozzuk ki, vágjuk csíkokra, majd a csíkokat vágjuk kettő vagy három darabba. A lényeg, hogy ne legyenek hosszabbak mint a tészta.
  2. Tegyük egy edénybe a húst, szórjuk rá a fűszereket, és jó alaposan keverjük össze
  3. Egy edénybe forrósítsuk fel az olajat, és a fűszeres húst pirítsuk meg rajta. 15 perc pirítás, és állandó keverés mellett kész. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Keverjük össze.
  4. Közben tegyünk fel egy fazék vizet forrni, a margarinnal, és egy csipet sóval. Ha felforr, tegyük bele a tésztát, és 8-10 percig főzzük, majd szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le.