sertés színhús (comb) | 40 dekagramm |
sárgarépa | 20 dekagramm |
petrezselyemgyökér | 15 dekagramm |
fokhagymagerezd | 2 darab |
közepes vöröshagyma | 1 darab |
Knorr Erőleveskocka | 2 darab |
tárkonylevél | 1 kávéskanál |
tárkonyecet | 50 milliliter |
kispohár tejföl | 1 darab |
tojás | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olaj | 2 evőkanál |
Knorr Burgonyapüré | 1 csomag |
Vágjuk a vöröshagymát finomra, a húst 1 x cm-es kockákra.
Pároljuk az olajban a hagymát üvegesre, tegyük hozzáa húst, ízesítsük 1 tk Delikáttal, dobjuk hozzá a zúzott aprított fokhagymát és lassú közepes lángon saját levében pároljuk 25 percig. Szükség szerint kevés vizet adhatunk hozzá.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágjukkis kockákra.
A zöldségeket adjuk a húshoz, röviden pároljuk össze. Öntsük fel 1.5 liter vízzel, adjunk hozzá 2 Knorr Erőleves kockát és lassú tűzön főzzük 20 percig.
A krumlipüré alapot szárazon keverjük el a liszttel, 1 tk Delikáttal, és az aprított petrezselyem zölddel. Üssük hozzá a tojásokat, adjunk hozzá 1,5 dl langyos vizet keverjük jól össze, rövid ideig pihentessük. A masszából formáljunk kis gombócokat, tegyük a forrásban levő levesbe. Adjuk hozzá a morzsolt tárkonylevelet, 5-7 perc alatt főzzük készre.
Végül adjuk a leveshez a tárkonyecetet, kevés forró lével keverjük simára a tejfölt, öntsük a leveshez.
Hozzászólások