Tejfölös sárgaborsó főzelék
Tejfölös sárgaborsó főzelék
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person0 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 darab
  • majoránna - 1 teáskanál
  • sárgaborsó - 30 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Erőleveskocka - 3 darab

Elkészítés:

  1. A sárgaborsót alaposan öblítsük le.
  2. tegyük fel főn annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Adjuk hozzá a babérlevelet, a majorannát, a fokhagymát és egy erőleves kockát. Hozzuk forrásba és főzzük addig kis-közepes lángon, míg a borsó megpuhul.
  3. Ezután öntsük föl kb. 8 dl vízzel, adjunk hozzá még 2 db erőleves kockát és hozzuk ismét forrásba.
  4. Közben keverjük el a lisztet egy pici vízzel, majd a tejföllel. Vegyünk ki a főzőléből és keverjük a forró lével simára. Ezt a meleg habarást öntsük vissza a főzelékbe. Forraljuk pár percig, hogy sűrűsödjön be és menjen el a liszt íze. Tálaljuk fasírttal, sertéssülttel, sült virslivel, vagy sertéspörkölttel.