Tejfölös-sajtos rudak
Tejfölös-sajtos rudak
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • reszelt sajt - 15 dekagramm

    A nyújtáshoz

    • finomliszt - 1 darab

    A tésztához

    • tojás - 2 darab
    • tejföl - 2 dl
    • pirospaprika - 0.5 teáskanál
    • őrölt feketebors - 0.5 teáskanál
    • só - 1.5 teáskanál
    • finomliszt - 60 dekagramm
    • tej - 0.5 dl
    • instant élesztő - 2 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit felfusson. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk.
    2. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
    3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük.
    4. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.