Tejfölös-sajtos rudak
Tejfölös-sajtos rudak
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person40 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • tojás - 1 darab
  • tej - liter
  • finomliszt - 60 dekagramm
  • fűszer paprika - teáskanál
  • só - 1 teáskanál
  • reszelt sajt - 15 dekagramm
  • őrölt fekete bors - teáskanál
  • tojásfehérje - 1 darab
  • tojássárga - 1 darab
  • instant élesztő - 2 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit felfusson.
  2. A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
  3. Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk.
  4. A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.