Tejfölös-sajtos rudak a Előételek kategóriában
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és 10 percre félretesszük, hogy egy kicsit felfusson.
A lisztet a sóval, a pirospaprikával és a borssal összeforgatjuk, majd a Ramával elmorzsoljuk. Ezután a tejes élesztővel, a tejföllel, egy egész tojással és egynek a sárgájával közepesen kemény tésztát gyúrunk belőle. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
Ezután meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, majd 0,8 cm vastagságúra, kb. 40x35 cm-es téglalapra nyújtjuk.
A félretett tojásfehérjével lekenjük, reszelt sajttal behintjük. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra felvágjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.