Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa
  • timer115 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 2 darab
  • tej - 1 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • élesztő - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tejet meglangyosítunk, beleteszünk nagyon pici cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Addig még kel az élesztő addig a lisztbe elmorzsoljuk a puha margarint, beletesszük a tojásokat és a sót.
  3. Amint felfutott az élesztő hozzákeverjük a lisztbe. Majd addig gyúrjuk még el nem válik a kezünktől és az edénytől. Aki nem szeretne ezzel bajlódni összekeverheti robotgéppel is.
  4. Amint összeállt a tészta gyúródeszkára tesszük, ott kézzel 1-2 perc alatt még egyszer átgyúrjuk. Kinyújtjuk majd hajtogatjuk. Hagyjuk pihenni úgy 20 percet. Majd ismét kinyújtjuk és hajtogatjuk. Ezt a műveletet még 2x megismételjük.
  5. Majd a kinyújtott tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejüket megkenjük tojással és 180 fokon, 35 perc alatt megsütjük.