tejföl | 1 dl |
---|---|
sárgarépa | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
finomliszt | 1 evőkanál |
zöldborsó | 10 dekagramm |
citrom | 1 darab |
napraforgóolaj | 4 evőkanál |
Globus Mustár tubus | 1 evőkanál |
aprított petrezselyemzöld | 1 csokor |
sertéscomb | 50 dekagramm |
Delikát8 ételízesítő | 2 evőkanál |
Tejfölös-mustáros sertésraguleves a Levesek kategóriában
Megpirítjuk olajon az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk az ételízesítővel, ezután beletesszük az apró kockákra darabolt sárgarépát, a fehérrépát és a zöldborsót. 1,2 liter vizet öntünk hozzá, majd lassú tűzön puhára főzzük.
Tejfölös habarással sűrítjük, és a legvégén mustárral, aprított petrezselyemmel és citromlével ízesítjük.