Feltöltve:

Tejfölös-meggyes pite

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggybefőtt2 pohár
Ráma25 dekagramm
cukor27 dekagramm
színtelen mandulaaroma0.5 üvegcse
tojás5 darab
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
szódabikarbóna1 teáskanál
tejföl6 dl
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A meggyet lecsöpögtetjük, 25 szemet félreteszünk a díszítéshez. A Ramát 25 dkg cukorral és a mandulaaromával krémesre kikeverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, közben apránként beleszórunk 7-8 dkg lisztet. A maradék lisztet -1 ek. kivételével - összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd 4,5 dl tejföllel váltogatva, kis adagokban a masszába vegyítjük. A befőttet a maradék lisztben megforgatjuk, és a felét a masszába vegyítjük.Ramával kikent, zsemlemorzsázott, nagy tepsibe simítjuk, és rászórjuk a meggy másik felét. Előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 40 percig sütjük. A kihűlt tésztát 25 kockára vágjuk. A maradék tejfölt a maradék cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, mindegyik kocka tetejére rakunk egy kiskanállal, és a félretett meggyel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem