Feltöltve:

Tejfölös-meggyes lepény

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggybefőtt2 pohár
Ráma25 dekagramm
cukor27 dekagramm
keserűmandula aroma1 pohár
tojás5 darab
liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
szódabikarbóna1 teáskanál
tejföl6 dl
porcukor10 dekagramm
citromlé2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A lecsöpögtetett meggyből kb. 25 szemet félreteszünk. A puha Ramát 25 dkg cukorral és az aromával krémesre keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, közben apránként beleszórunk 7-8 dkg lisztet. A maradék lisztet 1 ek. kivételével összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd 4,5 dl tejföllel váltogatva, kis adagokban a masszába vegyítjük. A befőttet a maradék lisztben megforgatjuk és felét a masszába vegyítjük.Ramával kikent, zsemlemorzsázott, nagy tepsibe simítjuk, megszórjuk a maradék meggyel, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A porcukrot elkeverjük a citromlével és kb. 1/2 ek. meleg vízzel. A lepényt 10 percig pihentetjük, majd a fehér mázzal csíkokban megkenjük, ha kihűlt, 25 kockára vágjuk. A maradék tejfölt a cukorral, vaníliás cukorral édesítjük és a kockákra 1-1 evőkanálnyit teszünk. A félretett meggyszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem