Tejfölös-mákos
Tejfölös-mákos
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 40 csapott mokkáskanál
  • liszt - 25 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • tojás - 3 darab
  • tejföl - 3 dl
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • sütőpor - 1 darab
  • darált mák - 20 dekagramm
  • mazsola - 1 darab
  • citrom - 1 púpos evőkanál

Elkészítés:

  1. 25 dkg cukrot , 1 vaníliás cukrot és 3 egész tojást habosra keverünk, majd a sütőporos lisztet és a tejfölt is felváltva hozzáadjuk. Ezt közepes méretű tepsiben megsütjük. A mákot a maradék cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 citrom héjával és ízlés szerinti mazsolával sűrűre főzzük a tejben. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a mákkrémmel.