Tejfölös lencseleves
Tejfölös lencseleves
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • lencse - 20 dekagramm
  • közepes sárgarépa - 1 darab
  • közepes petrezselyem gyökér (8 dkg) - 1 darab
  • fél zellergumó - 1 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • füstölt oldalas - 15 dekagramm
  • tejföl - 2 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • kisebb hagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 4 darab
  • Rama magarin - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát a margarinon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a babérleveleket, fűszerpaprikát, röviden pirítsuk össze.
  2. Öntsük fel 1.5 hideg vízzel, adjuk hozzá az alaposan átmosott lencsét és a füstölt oldalast, ízesítsük 1 ek Delikáttal. Főzzük 25 percent keresztül.
  3. Ezalatt a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
  4. Adjuk a leveshez, és főzzük további 20 percig.
  5. A lisztet keverjük simára fél deci hideg vízzel, keverjük hozzá a tejfölt. Adjunk hozzá a forró levesből, keverjük simára, és öntsük vissza a levesbe. Forraljuk ki. Kóstolás után utóízesítsünk Delikáttal, sóval, borssal.