Feltöltve:

Tejfölös lencseleves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

lencse20 dekagramm
közepes sárgarépa1 darab
közepes petrezselyem gyökér (8 dkg)1 darab
fél zellergumó1 darab
babérlevél2 darab
fűszerpaprika1 teáskanál
Delikát ételízesítő1 teáskanál
füstölt oldalas15 dekagramm
tejföl2 evőkanál
liszt1 evőkanál
kisebb hagyma1 darab
fokhagymagerezd4 darab
Rama magarin1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát a margarinon. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a babérleveleket, fűszerpaprikát, röviden pirítsuk össze.

  2. 2. lépés

    Öntsük fel 1.5 hideg vízzel, adjuk hozzá az alaposan átmosott lencsét és a füstölt oldalast, ízesítsük 1 ek Delikáttal. Főzzük 25 percent keresztül.

  3. 3. lépés

    Ezalatt a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.

  4. 4. lépés

    Adjuk a leveshez, és főzzük további 20 percig.

  5. 5. lépés

    A lisztet keverjük simára fél deci hideg vízzel, keverjük hozzá a tejfölt. Adjunk hozzá a forró levesből, keverjük simára, és öntsük vissza a levesbe. Forraljuk ki. Kóstolás után utóízesítsünk Delikáttal, sóval, borssal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek