Tejfölös krumpli leves
Tejfölös krumpli leves
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • burgonya - 60 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • zsír - 1 evőkanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • virsli - 8 darab

Elkészítés:

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a piros paprikával
  2. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük kb. 2 liter vízzel, beletesszük a delikátot.
  3. Sózzuk ízlés szerint, hozzáadjuk a babérlevelet és készre főzzük.
  4. Beletesszük a felkarikázott virslit és a tejfölt.