Tejfölös-karfiolos penne
Tejfölös-karfiolos penne
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • tejföl - 3 dl
  • karfiol - 200 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • tészta - 200 gramm

Elkészítés:

  1. Kezdjük a karfiollal. Körülbelül 3 evőkanál étolajat teszünk egy lábasba, amire rádobjuk a fagyos karfiolrózsákat. Kissé megkapatjuk, majd sózzuk, kevés Delikátot szórunk rá és ráöntünk körülbelül 1 dl vizet. Fedőt teszünk rá és megpároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedőt és ha van még rajta víz, elfőzzük, majd elzárjuk a hőforrást.
  2. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben 2-3 evőkanál étolajon megdinszteljük. Ha összeesik és megfonnyad, akkor jó. Picit sózzuk és ha kezdene odakapni, kicsi vizet öntünk rá. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel. Addig főzzük, amíg a víz teljesen elpárolog alóla.
  3. Ekkor ráöntjük a tejfölt és jól összeforgatjuk a hagymás alappal. Ha megfelel a fűszerezés, forgassuk bele a karfiolt.
  4. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kezdjük főzni. Kevés olajat is tehetünk a főzővízbe. Tésztafajtájától függően 5-10 percig főzzük. A tészták csomagolásán általában feltüntetik az ajánlott főzési időt, azt tartsuk be, így pontosan a megfelelő keménységű tésztát fogjuk kapni. Leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.
  5. Egy tányérra tésztát teszünk, arra pedig rákanalazzuk a karfiolos-tejfölös szószt.