Tejfölös karfiolleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • karfiol - 35 dekagramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • sárgarépa (közepes) - 1 darab
  • petrezselyemgyökér (közepes, 8 dkg) - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 1 evőkanál
  • tejföl - 2 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • babérlevél - darab

Elkészítés:

  1. A karfiolt szedjük rózsáira. A répát, petrezselymet hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
  2. Egy lábosban forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a szeletelt répát, petrezselymet. Pirítsuk 1-2 percig, szórjuk meg a liszttel, pirítsuk össze.
  3. Öntsük fel bő 1 l vízzel, adjuk hozzá a karfiolt és a babérlevelet, forraljuk fel.
  4. Tegyük bele a leveskockákat. Közepes lángon, félig lefedve főzzük 10-12 percig. Közben mossuk meg és aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.
  5. A tejfölt keverjük simára egy-két evőkanál forró levessel, majd öntsük a leveshez. Ízlés szerint fűszerezzük kevés őrölt borssal.
  6. Kóstoljuk meg, ha szükséges utóízesítsük sóval vagy Delikáttal. Szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.