Feltöltve:

Tejfölös kapros zöldbableves, galuskával

timer 55
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz2 liter
paradicsom1 darab
sárgarépa1 darab
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
olaj2 evőkanál
zöldbab50 dekagramm
liszt5 evőkanál
Delikát ételízesítő1 evőkanál
kapor1 csomag
paprika1 darab
1 teáskanál
pirospaprika1 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

Egy lábasba beleöntjük az olajat, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, közben egy kanál lisztet is teszünk rá. Beletesszük a pirospaprikát és felöntjük a vízzel. Belerakjuk a karikára vágott sárgarépát, a zöldbabot, a félbe vágott paradicsomot, a paprikát, az apróra vágott kaprot, a Delikátot és a sót. A levest készre főzzük.

2. lépés

Amíg fő a leves, addig a tojást felverjük, egy kis vizet, sót és 4 evőkanál lisztet teszünk hozzá, így nokedli keménységű tésztát készítünk és kanállal beleszaggatjuk a megfőtt levesbe. Amikor az is megfőtt, tejföllel tálaljuk a levest.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem