Feltöltve:

Tejfölös-kapros borjúragu

timer 90
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
víz0.5 liter
Knorr Házias Tyúkhús Levesalap1 darab
tejföl150 milliliter
sárgarépa2 darab
vöröshagyma1 darab
citromlé1 evőkanál
őrölt szerecsendió1 darab
liszt1 evőkanál
kapor1 csokor
szegfűszeg10 gramm
borjúhús csont nélkül1 kilogramm
zöldspárga25 darab

Tejfölös-kapros borjúragu a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húst vágjuk kockára. A répát tisztítsuk meg és szeleteljük fel.

2. lépés

Pucoljuk meg a hagymát és tűzdeljük meg a szegfűszeggel.

3. lépés

Hevítsünk fel egy lábosban egy kanál margarint és pirítsuk meg a húskockákat. Adjuk hozzá a répát, a hagymát és a szerecsendiót.

4. lépés

Készítsünk fél liter alaplevet a Knorr Házias Tyúkhúsleves alappal és öntsük fel vele a húst. Kis lángon pároljuk kb. 50-60 percig, majd tegyük félre

5. lépés

Vegyük ki a húst és szűrjük le a levet szitán. A másik kanál margarint adjuk a liszthez és pirítsuk meg egy serpenyőben, öntsük fel az átszűrt lével, forraljuk ki.

6. lépés

Tegyük a serpenyőbe a húst és a kiforralt levet. Adjuk hozzá a tejfölt, a citromlevet és az apróra vágott kaprot. Óvatosan melegítsük össze. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Tálaljuk főtt rizzsel, vagy tésztával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem