Feltöltve:

Tejfölös kapormártás

timer 15
mood Könnyű
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 gramm
víz0.5 liter
tejföl0.5 darab
citromlé1 cl
Liszt1 evőkanál
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
só, bors1 csipetnyi
apróra vágott kapor3 evőkanál

A teljfölös kapormártásról
Összetéveszthetetlen illatával a kapor az egyik legfontosabb fűszerünk és egyben gyógynövényünk. A kaprot évezredek óta használják fejfájás és gyomorpanaszok ellen, de álmatlanság, étvágytalanság esetén is hasznos szolgálatot tesz és vízhajtóként is ismeretes. A tányérunkra kerülő tejfölös kapormártás így nem csupán ízletes kiegészítője főételünknek, de az egészségünkhöz is hozzájárulhat.
A kapor nem csak tejfölös kapormártás formájában ízletes, hanem jó barátja az uborkának, legyen szó kovászos vagy ecetes uborkáról. Ugyanakkor nagyszerű párost alkot a tojásos ételekkel, a legkülönbözőbb gombafélékkel, a burgonyával és a túróval is. Ez utóbbival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy - bár a tejfölös kapormártás alapvetően sóval készül - a kaprot magát nem csak sós, hanem édes változatban is fogyasztják.
A mártások a sült húsok fontos kiegészítői. Ahány konyha, annyiféle mártással találkozhatunk: a tejfölös kapormártás sült húsok vagy fasírt mellé az egyik legjobb választás.
A tejfölös kapormártás elkészítése csupán néhány lépésből áll. Ha van maradék húslevesünk, amit nem fogyasztottunk el, semmiképp ne dobjuk ki! Ez ugyanis a tejfölös kapormártás egyik legfontosabb alapanyaga. Természetesen akkor sem áll meg az élet, ha épp nincs húslevesünk: egy Knorr leveskockát dobjunk bele fel fél liter vízbe, forraljuk fel, és máris kész az alaplevünk. Ezt követően csupán csak össze kell dolgoznunk az alapanyagokat. A tejfölös kapormártásunk akkor lesz igazán ízletes, ha a jól megmosott kaprot minél apróbbra vágjuk és úgy adjuk hozzá a többi alapanyaghoz.

A nyári időszak egyik legkellemesebb elfoglaltsága a grillezés - ha a grillen készült húsokhoz és zöldségekhez üdítően friss tejfölös kapormártást is tálalunk, garantált lesz a sikerünk! A tejfölös kapormártást hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Elkészítés

1. lépés

Forraljunk föl fél liter vizet és oldjunk fel benne egy Knorr leveskockát. Egy tálba tegyünk egy evőkanál lisztet és lassan keverjük el a levessel.

2. lépés

Adjuk hozzá a tejfölt és az apróra vágott kaprot.

3. lépés

A végén adjuk hozzá a margarint. Keverjük ki és ízesítsük sóval, borssal, egy csepp citromlével.

Tálaljuk főtt húsokhoz, húsgombóchoz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem