víz | 1 liter |
---|---|
fokhagyma gerezd | 1 darab |
tejföl | 3 dl |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
olíva olaj | 2 evőkanál |
parmezán | 5 dekagramm |
csiperke gomba | 200 gramm |
fehérbor | 1.5 dl |
őrölt fekete bors | 1 teáskanál |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 1 darab |
mogyoróhagyma | 1 darab |
tintahal | 1 kilogramm |
Tejfölös-gombás tintahal a Főételek kategóriában
Olvasszuk ki a tintahal karikákat. Forraljunk fel 1 liter vizet, adjuk hozzá a Házias Zöldség Levesalapot, babérlevelet és szegfűborsot. Tegyük bele a tintahalat, főzzük pár percig, majd hűtsük le.
A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg olíva olajon. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk együtt. Öntsük hozzá a bort. Főzzük, míg a bor elpárolog, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Ezután tegyük bele a tejfölt. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a parmezánt és ízlés szerint fűszerezzük.
A kész tejfölös szószt keverjük össze a tintahallal.
Fűszeres-vajas pirított bagett szeletekkel tálaljuk.