Feltöltve:

Tejfölös-gombás tintahal

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 liter
fokhagyma gerezd1 darab
tejföl3 dl
petrezselyemzöld1 csokor
olíva olaj2 evőkanál
parmezán5 dekagramm
csiperke gomba200 gramm
fehérbor1.5 dl
őrölt fekete bors1 teáskanál
Knorr Házias Zöldség Levesalap1 darab
mogyoróhagyma1 darab
tintahal1 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

Olvasszuk ki a tintahal karikákat. Forraljunk fel 1 liter vizet, adjuk hozzá a Házias Zöldség Levesalapot, babérlevelet és szegfűborsot. Tegyük bele a tintahalat, főzzük pár percig, majd hűtsük le.

2. lépés

A gombát mossuk meg és daraboljuk fel. Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg olíva olajon. Adjuk hozzá a gombát és pirítsuk együtt. Öntsük hozzá a bort. Főzzük, míg a bor elpárolog, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.

3. lépés

Ezután tegyük bele a tejfölt. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a parmezánt és ízlés szerint fűszerezzük.

4. lépés

A kész tejfölös szószt keverjük össze a tintahallal.

Fűszeres-vajas pirított bagett szeletekkel tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem