Tejfölös-gombás sertéspörkölt a Főételek kategóriában
A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, és egy nagyobb serpenyőben, vagy lábosban süssük ki a zsírját.
Közben vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Adjuk a zsírhoz és pirítsuk üvegesre rajta.
Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a húst. Adjuk a hagymához és pirítsuk fehéredésig.
Míg pirul a hús, vágjuk cikkekre a megtisztított gombát, majd adjuk a húshoz.
Ezután szórjuk meg fűszerpaprikával és adjuk hozzá a pörköltkockákat. Öntsük föl egy kevés vízzel és időnként megkeverve, közepes lángon főzzük puhára. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A végén keverjük simára a lisztet a tejföllel és habarjuk be vele a pörköltet. Főzzük még 4-5 percig, hogy a liszt nyers íze elmenjen és sűrűsödjön be a szaft. Tálaljuk nokedlivel, vagy főtt tésztával.