Tejfölös gombás csirkemell pörkölt, tésztával
Tejfölös gombás csirkemell pörkölt, tésztával
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 40 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • konzerv gomba - 1 darab
  • szarvacska tészta - 25 dekagramm
  • pirosarany - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, margarinon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1 teáskanál piros aranyat, és a csirkemellet.
  3. A húst fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. A gombát közben lecsepegtetjük és amikor a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzáadjuk. Az elpárolgott vizet közben pótoljuk. Közben a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
  5. A tejfölt kb. 1 evőkanál liszttel simára keverjük, és a kész ételt behabarjuk vele, majd összeforraljuk.
  6. A leszűrt, lecsepegtetett tésztával tálaljuk.