Tejfölös gombaleves
Tejfölös gombaleves
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person0 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • paradicsom - 1 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • finomliszt - 1 evőkanál
  • fűszer paprika - 1 evőkanál
  • csiperkegomba - 60 dekagramm
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • zöldpaprika - 1 darab
  • petrezselyem - 1 csokor
  • Delikát8 ételízesítő - 1 csipetnyi
  • tarhonya - 6 dekagramm

Elkészítés:

  1. A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a cikkekre darabolt csiperkét. Ételízesítővel ízesítve pároljuk, míg saját levét majdnem elfőtte.
  2. Hozzáöntünk 1,2 liter vizet, felforraljuk és beledobjuk a leveskockákat és a tarhonyát, és kb. 8 percig főzzük.
  3. Beletesszük az apróra vagdalt paradicsomot, zöldpaprikát és a petrezselymet.
  4. Ha felforrt, tejföllel, liszttel és kevés vízzel készített habarással besűrítjük, majd újra felforraljuk (2-4 perc).