Tejfölös gombaleves a Levesek kategóriában
A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát felkarikázzuk, a karalábét apróra kockázzuk. A gombát egy szűrőbe öntjük és hideg vízzel leöblítjük.
Egy fazékba kevés olajon a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a répát, a karalábét és a gombát, majd pár percig együtt dinszteljük.
Felöntjük a zöldségeket kb 1,5 l vízzel, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a leveskockát, egy csipet borsot és fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Időközben ízlés szerint sózzuk.
A tejfölt jól kikeverjük az egy kanál liszttel, majd hozzákeverünk 2 merőkanál leveslevet. Akkor jó, ha nem csomós.
A tejfölös habarást a forrásba lévő levesbe csorgatjuk folytonos kevergetés mellett, hagyjuk újra felforrni, majd alacsony lángon még főzzük 2 percig.