tejföl | 1 dl |
---|---|
paradicsom | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
finomliszt | 1 evőkanál |
fűszer paprika | 1 evőkanál |
csiperkegomba | 60 dekagramm |
napraforgó olaj | 3 evőkanál |
zöldpaprika | 1 darab |
petrezselyem | 1 csokor |
Delikát8 ételízesítő | 1 csipetnyi |
tarhonya | 6 dekagramm |
Tejfölös gombaleves a Levesek kategóriában
A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a cikkekre darabolt csiperkét. Ételízesítővel ízesítve pároljuk, míg saját levét majdnem elfőtte.
Hozzáöntünk 1,2 liter vizet, felforraljuk és beledobjuk a leveskockákat és a tarhonyát, és kb. 8 percig főzzük.
Beletesszük az apróra vagdalt paradicsomot, zöldpaprikát és a petrezselymet.
Ha felforrt, tejföllel, liszttel és kevés vízzel készített habarással besűrítjük, majd újra felforraljuk (2-4 perc).