Tejfölös-brokkolis rizs
Tejfölös-brokkolis rizs
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 4 dl
  • rizs - 2 dl
  • brokkoli - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A brokkolit megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A rizst párolt rizsnek elkészítjük: kevés olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel fölengedjük, sózzuk. Ha felfőtt, a lángot elzárjuk, fedő alatt pároljuk, míg a rizs megpuhul. Érdemes vastag aljú edényben készíteni, vagy az edény alá vaslapot tenni, hogy jobban tartsa a hőt.
  3. A tejfölt 2 evőkanál olvasztott margarinnal és pici vízzel elkeverjük, hogy önthető állaga legyen. Enyhén sózzuk.
  4. A brokkolit leszűrjük.
  5. A rizst egy nem túl nagy, margarinnal kikent tűzálló tálba elegyengetjük, ráterítjük a brokkolit, ráöntjük a tejfölt.
  6. 25 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, míg a tejföl a tetején megszilárdul.