Feltöltve:

Tejcsokis torta

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás4 darab
víz2 evőkanál
cukor6 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
liszt4 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
keserű kakaópor2 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál

A krémhez

csokis pudingpor2 csomag
cukor4 evőkanál
tej6 dl
tejszín2 dl
tejcsoki1 tábla

A díszítéshez

tejszín2 dl
csokoládé (tejcsoki, étcsoki vagy fehércsoki)1 tábla
étolaj2 teáskanál

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 2 evőkanál vízzel és 3 evőkanál cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 1 csipet sóval, 3 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, a lisztet, az étkezési keményítőt és a kakaóport, majd összekeverjük. Ezt a lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, és nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá. A tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.

2. lépés

A krémhez 2 csokis pudingot főzünk 3-4 evőkanál cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl növényi tejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.

3. lépés

2 dl felvert tejszínnel és olajjal felolvasztott csokival tetszés szerint díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem