Tejberizses szelet
Tejberizses szelet
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 6 tojásból készült piskótalap - 1 darab
  • rizs (kb) - 30 dekagramm
  • tej - 8.5 dl
  • cukor - 5 dekagramm
  • víz - 2.5 dl
  • Ráma - 2 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • só - 1 kevés
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • étkezési zselatin - 1 evőkanál
  • növényi tejszínhab - 0.5 liter
  • citrom reszelt héja - 1 darab

Elkészítés:

  1. 6 tojásból piskótát sütünk, amit hűlés után kettévágunk. Kb. 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2.5 dl víz, 5 dkg cukor, 2 dkg Rama, vaníliás cukor, pici só. Tejberizst főzünk az alapanyagokból, majd ha kész, félre tesszük hűlni. 3,5 dl tejet és egy csomag vaníliás pudingport sűrűsödésig főzünk. Ha kész, ezt is félre tesszük hűlni. 1/2 literes növényi tejszínhabot jó keményre felverünk. 1/2 dl tejben 1 ek. étkezési zselatint feloldunk, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverünk két kanál rizst, és a tejberizs egészéhez keverjük. Reszeljünk bele 1 citromhéjat. Hozzáadjuk a pudingos krémet is, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. Az egyik piskótalapot tepsibe tesszük, rákenjük a rizses masszát, beborítjuk a második piskótalappal. Gyümölcsdarabokkal kirakjuk, tortazselével leöntjük, és hűtőben jól kihűtjük.