Tejbepapis ribizlis
Tejbepapis ribizlis
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • kristálycukor - 6 evőkanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőpor - 1 csomag
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 25 dekagramm
  • tej - 4 dl
  • búzadara szükség szerint - 1 adag
  • ribizli - 0.5 kilogramm

Elkészítés:

  1. A 6 tojásból piskótát sütünk átlagos méretű tepsiben és hagyjuk kihűlni.
  2. A tejből és a búzadarából nagyon sűrű tejbepapit (darakását) főzünk és ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A Ramát kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt tejbepapival és hozzáadjuk a megtisztított ribizlit. A piskótát kettévágjuk, (szerintem elég magas lesz ahhoz, hogy sikerüljön).
  4. Az alsó lapra kenjük a ribizlis krémet. Ne ijedjünk meg jó vastag lesz a krém, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.
  5. A tetejére porcukrot szórunk és hűtőbe tesszük. Szeleteljük és lehet is fogyasztani. Egy a gond vele nem lehet abbahagyni.