tojás | 6 darab |
---|---|
kristálycukor | 6 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
sütőpor | 1 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
tej | 4 dl |
búzadara szükség szerint | 1 adag |
ribizli | 0.5 kilogramm |
Tejbepapis ribizlis a Desszertek kategóriában
A 6 tojásból piskótát sütünk átlagos méretű tepsiben és hagyjuk kihűlni.
A tejből és a búzadarából nagyon sűrű tejbepapit (darakását) főzünk és ezt is hagyjuk teljesen kihűlni.
A Ramát kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt tejbepapival és hozzáadjuk a megtisztított ribizlit. A piskótát kettévágjuk, (szerintem elég magas lesz ahhoz, hogy sikerüljön).
Az alsó lapra kenjük a ribizlis krémet. Ne ijedjünk meg jó vastag lesz a krém, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot.
A tetejére porcukrot szórunk és hűtőbe tesszük. Szeleteljük és lehet is fogyasztani. Egy a gond vele nem lehet abbahagyni.