Tejbegríz torta
Tejbegríz torta
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 1 liter
  • dara - 1 pohár
  • cukor - 5 evőkanál
  • mélyhűtött málna - 1 kevés
  • kakaópor - 1 darab

Elkészítés:

  1. 1 l tejet elkezdek forralni folyamatos keverés mellett. Odakészítem az egy pohár, (kb. 3 dl) búzadarát, és amikor forrni kezd, szépen lassan belecsorgatom a tejbe. Kevergetés mellett tovább főzöm. Egy kicsit sűrűbbnek kell lennie mint a normális tejbegríznek, majd hozzáadom a cukrot is, és elkeverem. Egy hosszúkás formát, vagy mini tortaformát kikenek Ramával és beleöntöm a sűrű tejbegríz felét. Megszóróm kakaóporral, (lehet instant is), majd ráöntöm a tejbegríz másik felét. Kihűlés után a hűtőbe rakom amíg teljesen kihűl és megdermed. Ezután kiborítom a formából, és mélyhűtött málnával díszítem.