Tejbegríz
Tejbegríz
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 5 dekagramm
  • tej - liter
  • búzadara - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. Tegyük fel a tejet a cukorral melegedni. Ha már fehéredik a teteje, folyamatos keverés mellett szórjuk bele a búzadarát.
  2. A folyamatos keveréssel elkerülhető, hogy összecsomósodjon a dara. Ha mégis ilyet tapasztalunk, húzzuk le a tűzről és kézi habverővel gyorsan keverjük át. Szerencsére vannak gyerekek, akik kifejezetten szeretik, ha kicsit csomós…
  3. A főzés vége felé, ha „levesebbre” szeretnénk készíteni, tegyünk hozzá még tejet. Hűléskor besűrűsödik.
  4. Akkor van kész, ha újra felforrt és azt látjuk, hogy puffogni kezd (mint a gejzír). Kínáljunk hozzá kakaót, fahéjat, lekvárt.