sűrű tejbegríz | 0.5 liter |
datolya | 1 csomag |
étcsokival bevont datolyadrazsé (Mekka) | 1 csomag |
tej | 0.5 dl |
tejszín | 1 dl |
mandula | 1 púpos evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
vaniliaaroma | 2 csepp |
mandula esszencia vagy aroma | 2 csepp |
1/2 liter sűrű, édes tejbedarát főzünk, melybe 1 púpozott evőkanálnyi apróra vágott mandulát keverünk, és együtt megfőzzük. Ezután csészékbe öntjük, és félretesszük hűlni és dermedni.
A datolyát apró darabokra vágjuk, robotgépben a tejjel, a tejszínnel, az aromákkal és a vaníliás cukorral mártás sűrűségűre turmixoljuk.
A kihűlt darát tányérra borítjuk, körbeöntjük a datolyamártással, narancsgerezddel, narancshéjjal és a datolyadrazsékkal díszítjük.
Hozzászólások