Tej- és lisztmentes zöldborsófőzelék - Iklódi Dóra konyhájából
Tej- és lisztmentes zöldborsófőzelék - Iklódi Dóra konyhájából
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zöldborsó - 500 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • citromlé - 1 evőkanál
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • Só - adag
  • Bors - adag
  • Olaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
  2. A fokhagymát is megtisztítjuk majd a vöröshagymához adjuk, hogy megpiruljon.
  3. Hozzáadjuk a zöldborsót, és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
  4. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk.
  5. A petrezselymet finomra vágjuk.
  6. Két merőkanálnyi mennyiséget kimerünk, beleszórjuk az összevágott petrezselyem felét és egy botmixer segítségével pürésítjük.
  7. A pürét visszaöntjük a főzelékhez, ezzel sűrítünk.
  8. Belenyomjuk a fél citrom levét, hozzákeverjük a maradék petrust, és 1-2 percig még összefőzzük.
  9. Tálalhatjuk sült virslivel, grillezett sajttal vagy tükörtojással is.