Ráma | 150 gramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
porcukor | 200 gramm |
víz | 150 milliliter |
liszt | 160 gramm |
csokoládé | 200 gramm |
tojás | 6 darab |
Felolvasztjuk a Ramát, a csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Kiegészítjük a sütőporral, a liszttel, az idő közben tojásfehérjéből felvert habbal, és szépen összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne legyenek benne csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy Ramával kikent, liszttel megszórt tepsibe és megsütjük. Csokiöntet: a legegyszerűbb módon úgy készíthetünk csokiöntetet, ha egy kevés olajban, vagy Ramában csokoládét olvasztunk fel, és ezzel bevonjuk a kész süteményt.
Hozzászólások