Tavaszi zöldséges csirkeleves
Tavaszi zöldséges csirkeleves
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • fokhagyma gerezd - 2 darab
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • sárgarépa - 15 dekagramm
  • vöröshagyma - 10 dekagramm
  • bors - 5 mag
  • fehérrépa - 15 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • brokkoli - 20 dekagramm
  • kelkáposzta - 15 dekagramm
  • kis zeller - 8 dekagramm
  • csirke felsőcomb filé - 4 darab
  • asztali só - teáskanál

Elkészítés:

  1. A csirkecombokat meleg vízben feltesszük főni, majd, miután felforrt a víz és a csirke húsa kifehéredett, leöntjük a vizet és 1,5 liter friss, tiszta, hideg vízben, alacsony lángon feltesszük főni.
  2. Miután felforrt, fűszerezzük egész borssal, Delikáttal, majd lassú tűzön még 10 percig főzzük.
  3. Az idő leteltével beletesszük a tisztított, egészben hagyott vöröshagymát, zellert és fokhagyma gerezdeket, valamint a cikkekre vágott kelkáposztát és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát.
  4. Lassú, egyenletes főzéssel addig főzzük, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
  5. A főzés legvégén adjuk hozzá a brokkoli rózsákat és a Knorr Tyúk Házias Levesalapot, így a levesnek teltebb íze lesz, annak ellenére is, hogy csak csirke felső combot főztünk bele.
  6. Tálalás előtt szűrjük le a levest. Az egyenletes nagyságúra darabolt húsokra és zöldségekre merjük rá a forró lét.