Feltöltve:

Tavaszi tojáslepény spárgával és zöldborsóval

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

tojás6 darab
Kolozsvári szalonna15 dekagramm
zöldborsó15 dekagramm
spárga10 darab
parmezán sajt8 dekagramm
tojásfehérje3 darab
medvehagyma levél2 evőkanál

Tavaszi tojáslepény spárgával és zöldborsóval a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A spárgát tisztítsuk meg és bő, lobogó vízben főzzük meg 2 perc alatt, majd azonnal hűtsük le jéghideg vízben, majd vágjuk kisebb darabokra. A zöldborsót szintén főzzük meg 1-2 perc alatt.

2. lépés

A szalonnát kockázzuk fel és kevés olaj segítségével pirítsuk a szalonnakockákat ropogósra.

3. lépés

Az egész tojásokat verjük fel. Tegyük bele a zöldségeket és a szalonnakockákat. Reszeljünk bele kb. 5 dlkg parmezán sajtot. Tegyük bele a medvehagymát és ízesítsük egy kevés Delikáttal (ügyeljünk arra, hogy a szalonna is sós és a sajt is).

4. lépés

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit (legjobb, ha egy kb. 25 cm átmérőjű kör alakút) és öntsük bele a tojásos masszát.

5. lépés

Egy tálban verjük fel a tojásfehérjéket. Kanalazzuk a tojásos mix tetejére, majd szórjuk meg az egészet a maradék reszelt parmezán sajttal. 160 C-ra előmelegített sütőben süssük készre kb. 25 perc alatt, illetve amíg a tojásfehérje megkeményedik és sajt szép aranybarna nem lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem