színes répa (lila, sárga, piros) | 400 gramm |
---|---|
újkrumpli | 500 gramm |
karfiol | 300 gramm |
brokkoli | 500 gramm |
egész fokhagyma | 1 darab |
étkezési keményítő | 2 teáskanál |
mediterrán fűszerkeverék | 2 teáskanál |
olívaolaj | 4 teáskanál |
kendermag | 2 teáskanál |
natúr joghurt | 1 pohár |
Sütési idő | 40 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | tepsi |
Tavaszi sült zöldségek a Saláták kategóriában
A répákat és az újkrumplit hámozzuk meg és vágjuk szeletekre. A karfiolt és a brokkolit szedjük szét virágaira. A fej foghagymát vágjuk félbe.
Keverjük össze a répát, a krumplit és a karfiolt a keményítővel és tegyük a fokhagymával együtt egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A mediterrán fűszerkeveréket keverjük össze az olívaolajjal és 4 teáskanál vízzel. Majd locsoljuk meg vele a zöldségeket.
180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 20 percen keresztül süssük. Forgassuk át a zöldségeket, adjuk hozzá a brokkolit és további 20 percig süssük. Tálaljuk kendermaggal.
Séf tipp:
Tálaljuk joghurtos mártogatóssal és apróra vágott friss zöldfűszerekkel.