Tavaszi fasírt
Tavaszi fasírt
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • gerezd fokhagyma - 2 darab
  • újhagyma - 1 csokor
  • darált hús - 60 dekagramm
  • kenyér - 2 szelet

Elkészítés:

  1. A kenyérszeleteket áztassuk be tejbe. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük egy tálba a darált húst. Adjuk hozzá a kicsavart és széttördelt kenyeret, az apróra vágott petrezselyem zöldet és újhagymát. Szórjuk bele a Carbonara alapot és ízlés szerint a Delikátot. Reszeljük bele a fokhagymát és üssünk bele egy tojást. Jól dolgozzuk össze.
  3. Kenjünk ki margarinnal egy hosszúkás, félgömb keresztmetszetű sütőformát és szórjunk bele zsemlemorzsát. Nyomkodjuk bele a massát, majd a tetejét kenjük be olvasztott margarinnal és szórjunk arra is egy kevés zsemlemorzsát.
  4. Tegyük be a sütőbe és süssük kb. 25-30 percig.
  5. Majd vegyük ki a formából, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük további 10 percet. Tálaljuk burgonyapürével.