Tavaszi burgonya
Tavaszi burgonya
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • joghurt - 1 darab
  • hagyma - 2 darab
  • hónapos retek - 3 darab
  • apróra vágott snidling - 1 csomag
  • nagy burgonya - 1 kilogramm
  • áttört tehéntúró - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. Főzzük elő a félbe vágott krumplikat héjában Knorr Tyúkhúsleveskockával ízesített forró vízben.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szórjuk meg a krumplit borssal és paprikával és tegyük olajjal kikent lemezre.
  3. Süssük a krumplit 20 percig (a sütés során forgassuk meg).
  4. Keverjük el a túrót joghurttal, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, retket, metélőhagymát és kaprot. Sózzuk (ha szükséges).
  5. Minden megsütött fél krumplit kenjünk be margarinnal, majd tegyünk rá túrót. Tálaljuk kefírrel vagy aludttejjel.