Tavaszi bolognai spagetti
Tavaszi bolognai spagetti
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Bolognai spagetti alap - 1 csomag
  • olaj - 2 evőkanál
  • cukkini - 1 darab
  • gomba - 10 dekagramm
  • kaliforniai paprika - 1 darab
  • spagetti - 35 dekagramm
  • parmezán sajt - 4 dekagramm
  • darált marhahús - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg a csomagolásán leírt módon. Közben vágjuk kisebb kockákra a megmosott cukkinit és a paprikát. A gombát vágjuk szeletekre.
  2. Forrósítsunk föl egy serpenyőt, majd öntsük bele az olíva olajat. Pirítsuk meg a gombát nagy lángon 2 perc alatt, majd adjuk hozzá a húst. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Állandóan kevergetve pirítsuk fehéredésig.
  3. Majd öntsük hozzá a Bolognai alapot és 3 dl hideg vizet, így az alapmártásunk harmonikus ízű és megfelelő sűrűségű lesz. Keverjük el benne, és hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a paprikát és a cukkinit. Lassú, közepes lángon pároljuk készre 6-8 perc alatt.
  4. A közben a megfőtt spagettit szűrjük le. Ízlés szerint összekeverve vagy a ragut a tészta tetejére téve kínáljuk. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.