Tavaszi bolognai spagetti a Főételek kategóriában
A tésztát főzzük meg a csomagolásán leírt módon. Közben vágjuk kisebb kockákra a megmosott cukkinit és a paprikát. A gombát vágjuk szeletekre.
Forrósítsunk föl egy serpenyőt, majd öntsük bele az olíva olajat. Pirítsuk meg a gombát nagy lángon 2 perc alatt, majd adjuk hozzá a húst. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Állandóan kevergetve pirítsuk fehéredésig.
Majd öntsük hozzá a Bolognai alapot és 3 dl hideg vizet, így az alapmártásunk harmonikus ízű és megfelelő sűrűségű lesz. Keverjük el benne, és hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a paprikát és a cukkinit. Lassú, közepes lángon pároljuk készre 6-8 perc alatt.
A közben a megfőtt spagettit szűrjük le. Ízlés szerint összekeverve vagy a ragut a tészta tetejére téve kínáljuk. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.